Vanliga frågor

Vid badrumsrenovering

Hos oss kan du få hjälp med ditt badrum oavsett om du vill ha fullservice med totalentreprenad, eller så har du kanske redan en byggare och behöver hjälp med 3D-ritning och planering av projektet samt leverans av alla produkter. Vi har också en webshop där du hittar allt du behöver för att skapa din badrumsdröm.

Totalentreprenad innebär att vi projektleder hela er badrumsrenovering från ritning och rivning till inredning och slutbesiktning. Vi är våtrumscertifierade och lämnar både kvalitetsdokument och 10 års garanti.

Vi lämnar alltid fastpris på våra badrum och då ingår allt. Kostnaden varierar beroende på storleken på badrummet, renoveringens omfattning och inredningen. Ett normalstort badrum kostar oftast mellan 180.000kr och 300.000kr efter ROT-avdrag.

En normal badrumsrenovering tar ca 4 till 6 veckor från byggstart till slutbesiktning. Tiden beror på badrummet storlek samt projektets omfattning. Hos oss får ni ett start- och slutdatum och uppföljningar av tidsplan under bygget.

När du renoverar badrummet med ett företag med behörighet hos Byggkeramikrådet får du både kvalitetsdokument och 10 års garanti på din badrumsrenovering.

Ja. Vi säljer allt som behövs för att renovera ditt badrum och arbetar uteslutande med material och badrumsinredning som vi personligen rekommenderar. Hos oss kan du få hjälp med både leverans av produkter men även 3D ritning av ditt nya badrum. Maila oss på info@renu.se så hjälper vi dig!

Garantierna på badrumsinredning varierar mellan 2 och 15 år. Vi arbetar uteslutande med badrumsinredning som vi personligen rekommenderar och ställer höga krav på design, garantier och service.

Vi kan hjälpa dig från början till slut. Med över 15 års erfarenhet av att bygga badrum kan vi hjälpa till med att få badrummet du drömt om och tipsa om saker man lätt missar när man planerar själv. När det kommer till badrumsrenoveringen behöver du inte göra någonting. Hela vår vision bygger på att det ska vara enkelt att renovera badrummet. Du ska inte behöva ta tid från din vardag för att leda en badrumsrenovering eller beställa inredning. 

Behöriga våtrumsföretag är medlemmar i BKR (Byggkeramikrådet) och följer BBV (Byggkeramikrådets branschregler för våtrum). Läs mer om BKR och BBV.

Ja, vi är behöriga medlemmar i BKR. Klicka här för att se vår behörighet.

Ett kvalitetsdokument är dokumentation och intyg om att badrummet renoverats fackmannamässigt enligt Byggkeramikrådets branschregler för våtrum och ger dig rätt att reklamera fel i 10 år. Endast behöriga medlemmar i Byggkeramikrådet kan utfärda kvalitetsdokument.

Utan kvalitetsdokument står du för alla kostnader vid eventuellt fel eller vattenskada. Även den mest omfattande hemförsäkring täcker inte fel i badrum som inte är fackmannamässigt byggda.

En badrumsrenovering med kvalitetsdokument kan också höja värdet på din bostad medan en badrumsrenovering utan kvalitetsdokument kan göra det svårare att sälja. 

Nej. Ett kvalitetsdokument ger dig rätten att reklamera i 10 år medan en företagsgaranti garanterar badrummet i 10 år. Skillnaden ligger i bevisbördan.

Vi renoverar badrum i södra Sverige och inom kort även i Göteborg och Stockholm med omnejd. 

När vi ritar badrum med målet att det ska vara lättstädat så fokuserar vi på stora, lättåtkomliga ytor och att lyfta badrumsinredningen från golvet. Vackra badrum är ett samarbete mellan funktion och design. Skuren eller rektifierad kakel som minimerar fogar och vägghängda badrumsmöbler är en bra start till ett lättstädat badrum. Kontakta oss på info@renu.se så hjälper vi gärna till men att skapa ett lättstädat och tidlöst badrum i din smak!

Först och främst; oroa dig inte. Upptäcker vi en fuktskada när badrummet rivits ut så tar vi in Ocab för en bedömning av fuktskadans omfattning. Oftast åtgärdas fuktskadan genom att torka ut badrummet med en fläkt. Räkna med att renoveringen tar ca en vecka extra om vi upptäcker en fuktskada. 

Du kan vara lugn, vi löser det också. Skulle vi upptäcka asbest efter rivning så sanerar vi ditt badrum innan vi påbörjar arbetet. Räkna med att renoveringen tar ca en vecka extra om vi upptäcker asbest.

Den del man kan göra själv är utrivningen. Dock måste man samtidigt plugga rören, vilken alla inte har möjlighet till. Våra hantverkare vill dessutom ha en ordentligt ren grund att börja på efter utrivningen, så det kan hända att de vill att det ska rivas ytterligare. På grund av dessa anledningar är det sällan lönt att ta på sig rivningen själv. Det är en väldigt liten summa pengar i sammanhanget. Dessutom är det väldigt skönt att överlämna totalentreprenaden till någon, på så sätt ansvarar vi för allt, från början till slut.

Undrar ni något?
Ring oss på: 040 - 23 04 70
Eller maila: info@renu.se